Alle informatie over het Geschichtspark

Geschichtspark Uelser Quellen

GUQ

Een pad waar de geschiedenis van uelsen en van het omringende landschap met elkaar verbonden worden!

Een wandeling door onze mooie gemeente: iets om naar uit te kijken. Langs de route vindt u leerzame en leuke anekdotes over diverse bezienswaardigheden. Bij het interessante project Geschichtspark Uelser Quellen (GUQ) gaat het om een bewegwijzerde cultuurhistorische route, waar verschillende plaatsen met historische betekenis aangedaan worden.

Verbazingswekkende inkijkjes!

Wist u dat u uw smartphone als gids kunt gebruiken? Culture Call maakt het mogelijk! Langs de route zijn maar liefst acht audiostations en meerdere informatieborden te vinden. Leer meer over interessante historische weetjes en de natuur en ontdek uw nieuwe lievelingsplekjes langs de route.

Hoe het werkt? Scan eenvoudig de afgedrukte QR-code op de informatieborden en u kunt beginnen. Als alternatief is er ook de mogelijkheid om het telefoonnummer op de stele te kiezen. Onze tip: U kunt natuurlijk ook vanuit huis naar audio luisteren. Ga naar de mobiele website www.cultureapp.com/uelsen en luister aandachtig.

Bij het GUQ horen een avonturenpad van ca. 7 kilometer en een 6 kilometer lange route door de stad, die ook rolstoeltoegankelijk is. De route begint in het centrum van de stad en loopt dan door de ‘groene long’ in het zuidwesten naar het Uelser recreatiegebied. De route wordt dan voortgezet richting de bossen in Höcklenkamp en eindigt na een wandeling van twee tot drie uur weer bij het oude stadhuis in het centrum.

Alles in één oogopslag

GUQ

Der Flyer

Voor kinderen

Unsere GUQ-Kinderrallye

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.