© Grafschaft Bentheim Tourismus

Ontdekken

over Halle

De gemeente Halle ligt ten zuiden van Uelsen. De voormalige gemeente Hardingen werd opgericht in 1974. Het district "Hesingen", ook wel "Niedergrafschafter Schweiz" genoemd, is een populaire bestemming voor uitstapjes. Hesingen is een van de oudste gemeenten van de graafschap Bentheim. Het dorp werd al in 779 vermeld onder de naam "Hasungen". Vroeger lagen hier veel grafheuvels, maar nu zijn er nog maar een paar over en die zijn beschermd als archeologisch monument. Bezienswaardig is een watermolen met molenvijver in Hardingen, "Nordbeck's molen" werd voor het eerst genoemd in een document uit 1610. Op de Lönsberg (hoogste punt 89 m boven de zeespiegel) staat een uitkijktoren met een platform op 22 m boven de zeespiegel. Van daaruit heb je een prachtig panoramisch uitzicht. Zelfs bij lichte mist kunt u de kerktorens in Vasse (NL) en Uelsen zien, en bij goed zicht kunt u zelfs tot Nordhorn, Lingen en Bad Bentheim kijken.
In Halle-Hesingen (bij de uitkijktoren) ligt een prachtige heide ("Hügelgräberheide Hesingen"), die doorloopt tot in noord twente (Nederland).

 

Cijfers, gegevens & feiten

Interessante feiten over Halle

21,16 qkm

oppervlakte

660

inwoner

Halle, Hardingen, Hesingen

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.