© Manja Veltmann

voor de kleine ontdekkingsreizigers

Tips voor kids

Excursietips

Dat beleef je in Uelsen en omgeving

Kinderdromen worden werkelijkheid in de avonturenspeeltuin in het recreatiegebied in Uelsen. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven op de verschillende klimrekken, glijbanen en andere speeltoestellen. Op het terrein bevinden zich ook een kiosk, toiletten, voldoende zitgelegenheden en een barbecue. Gezinnen met kinderen kunnen zich hier met gemak een hele dag vermaken. 

Kom meer te weten

Een 73 m lange reuzeglijbaan, een 22 x 4 m brede glijbaan en verschillende duikplanken zorgen voor genoeg actie in het Waldfreibad in Uelsen. Hier kun je terecht voor een verfrissende duik en kunnen de kids hun energie kwijt in de speeltuin met klimnetten- en torens en vele andere speelmogelijkheden.

Kom meer te weten

De 76 m lange glijbaan 'Black Hole' in het overdekte zwembad in Uelsen belooft veel spanning en sensatie. Wat deze glijbaan zo bijzonder maakt? Hij zit vol met bochten en verschillende lichteffecten. Een wedstrijdje doen? Dat kan! De tijdopname houdt precies bij wie het snelst van de glijbaan suist. De kleintjes vermaken zich opperbest in het kleutergedeelte, waar grappige dierenfiguren en een miniglijbaan voor dolle pret zorgen. Ook in het 8 x 25 m grote zwembad kun je naar hartenlust plonzen.

Kom meer te weten

Vlak naast het Waldfreibad ligt een minigolfbaan. Met verschillende holes  kan iedereen laten zien wat hij of zij in huis heeft. Wie de minste slagen nodig heeft, wordt kampioen midgetgolf. 

Kom meer te weten

Op een paardenrug de omgeving van Uelsen verkennen, een bijzondere ervaring. In Uelsen zijn er meerdere maneges, dus altijd genoeg lieve paarden of pony’s voor het uitkiezen.

Kom meer te weten

Een bezoek aan de Bronzezeithof, een replica van een boerderij uit de bronstijd, is een absolute aanrader voor bezoekers die willen weten hoe het leven van de mensen er 3000 jaar geleden uit zag. Hier wordt uitgelegd hoe de mensen toentertijd woonden, werkten en leefden. Je kunt zelf ook allerlei dingen uitproberen, zoals bijvoorbeeld met een steenboor een gat in een steen boren. Je zult merken dat dat vroeger ontzettend lang duurde. Daarna kun je boven het kampvuur een stokbrood bakken. Lekker! Dat lijkt je wel wat? Uelsen Touristik verstrekt graag meer informatie over alle mogelijkheden. Uelsen Touristik is te bereiken via telefoonnummer 0049 (0) 5942/20929. Overigens: de Bronzezeithof biedt in samenwerking met de jeugdherberg ook voor schoolklassen leuke all-in arrangementen aan. 

Kom meer te weten

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.