© Grafschaft Bentheim Tourismus

Wandelen in Uelsen

Wandelen rond om Uelsen

In rustig tempo kunnen wandelaars onze drie bewegwijzerde routes in de gemeente Uelsen verkennen. Alle drie rondwandelingen worden aangegeven met bewegwijzering en kunnen met elkaar worden gecombineerd. De wandelroutes zijn 4,5 km, 6 km en 11 km lang. 

Bij Nordic Walking ligt het tempo iets hoger. Het is een gezonde sport in de buitenlucht die geschikt is voor alle leeftijdscategorieën. Door de goede staat van onze wandelroutes (allemaal geasfalteerd) kun je hier het hele jaar door nordic-walken.

De bewegwijzerde en grensoverschrijdende halve marathonroute 'Pickmäijerroute' vormt een uitdaging voor alle hardlopers. De route loopt onder andere door het Nederlandse beschermd natuurgebied Springendal en is met haar idyllische karakter ook geschikt voor wandelaars, fietsers en nordic-walkers. 

In het bos van het recreatiegebied van Uelsen ligt een mooi hardloopcircuit. Let op: wie deze route loopt, moet de nodige hoogteverschillen overwinnen. 

De tochten zijn uitgebreid beschreven op de wandelkaart van de gemeente Uelsen, verkrijgbaar voor € 2,50 bij Uelsen Touristik of hier in de online shop. 

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.