Ontdekken

Over de Samtgemeinde Uelsen

De gemeente Uelsen is qua oppervlakte de grootste gemeente van het district Grafschaft Bentheim, tergelijkertijd heeft het ook het laagste inwonersaantal. De door de staat erkende kuuroord Uelsen is het middelpunt van de gemeente. Dankzij de landschappelijke omgeving en de hoge recreatie- en woonwaarde is de gemeente Uelsen een alom geliefd voor vakanties en dagtrips. De talrijke toeristische voorzieningen, bezienswaardigheden en sportfaciliteiten bieden een breed aanbod voor elke smaak.
 

 

Cijfers, gegevens & feiten

192,78 km2

Oppervlakte

11.243

Inwoners

Hoogte boven het zeeniveau

59 Inwoner per km2

Bevolkingsdichtheid

De aangesloten gemeenten

Onze 7 gemeenten

In 1950 verenigden de burgemeesters van de parochie Uelsen zich in het districtsburgemeesterschap van Uelsen om gezamenlijk de politieke en economische problemen aan te pakken.

In 1970 groeide dit uit tot de gemeente Uelsen, die toen uit tien gemeenten bestond.

1974 Het aantal gemeenten is door de gemeentelijke herindeling van 1 maart 1974 teruggelopen, zodat de Gemeente Uelsen sindsdien uit zeven aangesloten gemeentes bestaat.

 

De gemeente Uelsen

In Gölenkamp is in het jaar 1840 door de boer Pamann de „Gouden Beker" gevonden.

Kom meer te weten

Getelo strekt zich uit in het zuidwesten van de gemeente Uelsen langs de Duits-Nederlandse grens.

 

Kom meer te weten

De gemeente Halle ligt te zuiden van Uelsen.

Kom meer te weten

De naam Itterbeck is afgeleid van het riviertje "Itter". In Itterbeck zijn uitgestrekte heide- en boslandschappen te vinden.

Kom meer te weten

De gemeente Uelsen is sinds 1970 een door de staat erkend kuuroord. Toeristische instellingen en voorzieningen zoals het openluchtzwembad in het bos, de avonturenspeeltuin, de jeugdherberg, het vakantiepark Grafschaft Bentheim, de Bronzezeithofen vele andere attracties zorgen ervoor dat Uelsen steeds belangrijker wordt voor het toerisme.

Kom meer te weten

De grensgemeente Wielen ligt in het uiterste westen van de gemeente Uelsen. In Wielen vindt u de meest westelijke grenssteen van Nedersaksen!

Kom meer te weten

Wilsum is met ruim 47 vierkante kilometer qua oppervlakte de grootste gemeente van de gemeente Uelsen.

Kom meer te weten

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.