Bronzezeithof Uelsen

In een oogopslag

Verscholen achter hoge bomen betreedt u een gebied met een unieke uitstraling.

Niet ver van de bron van de Linnenbach, in de directe omgeving van de Blekker-Hof en verscholen achter hoge bomen en struiken komt u in een gebied met een unieke uitstraling. Observeer de bedrijvigheid van de boerderij uit de Bronstijd en wees getuige hoe onze voorouders meer dan 100 generaties geleden in deze streek leefden. Hoe ze in die tijd werkten, de landbouw en het handwerk, en hoe ze voor hun dieren zorgden. Als bezoeker ervaar je levende archeologie binnen handbereik.

De binnenplaats uit de bronstijd maakt deel uit van een uitgebreid netwerk van fietspaden langs tal van archeologische monumenten in de omgeving. Dankzij de gemeente Uelsen, de experts van het Staatsbureau voor monumentenzorg in Nedersaksen, Stützpunk Oldenburg, verenigingen, scholen en talrijke vrijwilligers is hier een indrukwekkend en succesvol project van levende archeologie ontstaan.

Als populaire excursiebestemming voor gezinnen, schoolklassen, clubs, groepen en mensen die geïnteresseerd zijn in archeologie, biedt het Bronstijdhof een gevarieerd programma van evenementen. Het hele jaar door vinden er allerlei evenementen plaats, zoals de Uels Bronze Age Days, het Uels Festival, Living Archaeology of de Open Monumenten Dag. Ga op een spannende reis door de tijd en ontdek een stukje geschiedenis op deze prehistorische hoeve met een stalhuis en dieren, pakhuizen, putten, werkplaatsen en velden. U kunt een millennia-oud cultureel landschap weer tot leven zien komen. De permanente tentoonstelling in Blekkers-Hofcafé toont de leefomstandigheden van de vroege Uelser Bronstijd-mensen op de Riedberg. Prehistorische vondsten - keramiek en gereedschap, informatieborden en video´s geven antwoorden en stellen nieuwe vragen over de bronstijd in Uelsen en omgeving.

Een keer per jaar vinden de Uels Bronze Age Days plaats en tonen ambachtslieden en kunstenaars hun bronstijdvaardigheden - zo wordt er geweven, wol geverfd, brons gegoten, keramiek gemaakt, aardewerk gebakken en er wordt zelfs muziek gemaakt met een van de beroemde Lurs. Natuurlijk zijn er veel praktische activiteiten en ook de keuken uit de bronstijd heeft veel te bieden.

Het Bronstijdhof is elke zondag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur van april tot oktober. In juli en augustus is het doordeweeks ook open op dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Rondleidingen en activiteiten zijn op elk moment mogelijk na aanmelding.

Op de kaart

Bronzezeithof Uelsen
Am Feriengebiet 7
49843 Uelsen
Deutschland

Tel.: +49 5942 209-29
E-mail:
Website: www.bronzezeithof.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.