Bronzezeithof Uelsen

In een oogopslag

Verscholen achter hoge bomen betreedt u een gebied met een unieke uitstraling.

Welkom op het Bronzezeithof in Uelsen, een plek vol geschiedenis en levende archeologie. Hier, niet ver van de bron van de Linnenbach en omgeven door hoge bomen en struiken, kunt u zich onderdompelen in de wereld van onze voorouders meer dan 100 generaties geleden.

Het Bronzezeithof maakt deel uit van een indrukwekkend project dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Uelsen, het Nedersaksische Landesamt für Denkmalpflege en vele andere partners. Samen werd een prehistorische boerderij gereconstrueerd die inzicht biedt in het leven van de bronstijdige mensen op de Riedberg.

Bezoekers van alle leeftijden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de talrijke evenementen die het hele jaar door plaatsvinden. Van de Uelser Bronstijddagen tot het Feest van de Levende Archeologie is er veel te ontdekken en te beleven. Ambachtslieden en kunstenaars tonen hun vaardigheden, er wordt geweven, wol geverfd, brons gegoten en muziek gemaakt met traditionele instrumenten zoals de lier.

De permanente tentoonstelling in het Blekkers-Hofcafé toont archeologische vondsten zoals keramiek en gereedschappen, evenals informatieve panelen en filmische voorstellingen over de bronstijd in Uelsen en omgeving. Hier kunnen bezoekers meer te weten komen over de levensomstandigheden en cultuur van de vroege bronstijdige mensen.

Op de openingsdagen van het Bronzezeithof heeft u de mogelijkheid om authentieke werkzaamheden en activiteiten te ervaren. Van april tot oktober is het hof elke zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, terwijl in juli en augustus ook op woensdag tot zaterdag bezoekers welkom zijn.

Duik in het verleden, ga op een spannende tijdreis en ontdek een stuk geschiedenis op het Bronzezeithof in Uelsen. Ervaar de fascinatie van de bronstijd van dichtbij en laat u nspireren door de diversiteit en levendigheid van deze unieke plek.Op de kaart

Bronzezeithof Uelsen
Am Feriengebiet 7
49843 Uelsen
Deutschland

Tel.: +49 5942 209-29
E-mail:
Website: www.bronzezeithof.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.