Ontdek Uelsen en omgeving

De omgevening

Waldjugendherberge Uelsen

Uelsen is een officieel erkend recreatieoord en een aantrekkelijke vakantiebestemming voor jong en oud. De vele recreatiemogelijkheden in het vakantiegebied van Uelsen staan garant voor een afwisselend verblijf en pure ontspanning.
Goed bewegwijzerde wandel- en fietsroutes lopen langs historische plekken en gebouwen: monumenten uit een eeuwenoude historie. Het gezicht van het centrum van Uelsen wordt bepaald door de grote kerk uit de 12e eeuw en het oude raadhuis uit de 17e eeuw. Ook andere bezienswaardigheden als de windmolen op de Mühlenberg en de watermolen kunnen worden bezichtigd. Natuurlijk is Uelsen en omgeving niet alleen geschikt voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en rust. Ook de actieve vakantieganger komt aan zijn trekken. Wat te denken van een leuke dagtocht?

 

 

 

Leuk voor kinderen en volwassenen

Dat ervaar je in Uelsen en omgeving

Historisch, typisch voor de streek of toch liever dicht bij de natuur?

Er is iets voor iedereen!

Kom meer te weten

Kinderdromen worden werkelijkheid in de avonturenspeeltuin in het recreatiegebied in Uelsen. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven op de verschillende klimrekken, glijbanen en andere speeltoestellen. Op het terrein bevinden zich ook een kiosk, toiletten, voldoende zitgelegenheden en een barbecue. Gezinnen met kinderen kunnen zich hier met gemak een hele dag vermaken. 

Kom meer te weten

Een 73 m lange reuzeglijbaan, een 22 x 4 m brede glijbaan en verschillende duikplanken zorgen voor genoeg actie in het Waldfreibad in Uelsen. Hier kun je terecht voor een verfrissende duik en kunnen de kids hun energie kwijt in de speeltuin met klimnetten- en torens en vele andere speelmogelijkheden.

Kom meer te weten

De 76 m lange glijbaan 'Black Hole' in het overdekte zwembad in Uelsen belooft veel spanning en sensatie. Wat deze glijbaan zo bijzonder maakt? Hij zit vol met bochten en verschillende lichteffecten. Een wedstrijdje doen? Dat kan! De tijdopname houdt precies bij wie het snelst van de glijbaan suist. De kleintjes vermaken zich opperbest in het kleutergedeelte, waar grappige dierenfiguren en een miniglijbaan voor dolle pret zorgen. Ook in het 8 x 25 m grote zwembad kun je naar hartenlust plonzen.

Kom meer te weten

Vlak naast het Waldfreibad ligt een minigolfbaan. Met verschillende holes  kan iedereen laten zien wat hij of zij in huis heeft. Wie de minste slagen nodig heeft, wordt kampioen midgetgolf. 

Kom meer te weten

Op een paardenrug de omgeving van Uelsen verkennen, een bijzondere ervaring. In Uelsen zijn er meerdere maneges, dus altijd genoeg lieve paarden of pony’s voor het uitkiezen.

Kom meer te weten

Een bezoek aan de Bronzezeithof, een replica van een boerderij uit de bronstijd, is een absolute aanrader voor bezoekers die willen weten hoe het leven van de mensen er 3000 jaar geleden uit zag. Hier wordt uitgelegd hoe de mensen toentertijd woonden, werkten en leefden. Je kunt zelf ook allerlei dingen uitproberen, zoals bijvoorbeeld met een steenboor een gat in een steen boren. Je zult merken dat dat vroeger ontzettend lang duurde. Daarna kun je boven het kampvuur een stokbrood bakken. Lekker! Dat lijkt je wel wat? Uelsen Touristik verstrekt graag meer informatie over alle mogelijkheden. Uelsen Touristik is te bereiken via telefoonnummer 0049 (0) 5942/20929. Overigens: de Bronzezeithof biedt in samenwerking met de jeugdherberg ook voor schoolklassen leuke all-in arrangementen aan. 

Kom meer te weten

Ga op een spannende ontdekkingsreis met Quelli!

Het gaat langs verschillende stations van het historische park Uelser Quellen.

Kom meer te weten

Uw contactpersoon

Luise Brink

Leiding jeugdherberg

  • Waldjugendherberge Uelsen - Linnenbachweg 12 - 49843 Uelsen

  • 00495942 718

  • 0049174 2110827

    (Kontakt per SMS, kein Whatsapp möglich)

  • jugendherberge@uelsen.de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.