Schoolreisjes

Verschillende programma's mogelijk!

Natuur, avontuur & ervaringen

Aanbiedingen voor schoolklassen

De excursie ‘De koningsschaal van Uelsen‘ is geschikt voor de groepen 5-7. Tijdens een driedaags verblijf in de jeugdherberg in Uelsen kunnen de leerlingen en hun docenten gedurende anderhalve dag het terrein van de jeugdherberg, het bos en het openluchtmuseum Bronzezeithof in Uelsen verkennen. Tijdens de spannende opdrachten komen de scholieren met het thema archeologie in aanraking en maken spelenderwijs kennis met de bronstijd.

Kom meer te weten

Tijdens spannende bos-educatieve spelen en zintuiglijke waarnemingen ontdekt de klas creatief-speels het bos. Na het grote openluchtspel ’s middags wordt de groep met het Dr. Woodson-Junior-Detective-Diploma beloond.

Kom meer te weten

Knutselen met natuurlijk materiaal, een nachtspel, diverse bos-educatieve opdrachten en een groot openluchtspel geven de klas het recht opgenomen te worden in de Sherlock Wood Academie.

Kom meer te weten

Met moed, vertrouwen en samenwerking gaat de klas op zoek naar het goud van de Friezen. Met coöperatieve avontuurlijke spelen, een nachtactie, bomenklimmen en een dropping met kaart en kompas moet het de klas lukken de schat te vinden.

Kom meer te weten

Met de diverse vaardigheden, die scholieren in de huidige tijd dienen te bezitten, houdt dit veelzijdige programma zich bezig. Samenwerking, communicatie, vertrouwen, conflictoplossend vermogen, uitbreiding van de comfortzone en veel meer komt hier aan bod.

Kom meer te weten

Dit programma staat niet in het teken van een bepaald thema of rode draad. Vooral de sterke en zwakke punten van de klas staan centraal. Aan de hand van verschillende oefeningen en activiteiten trainen de leerlingen hun vaardigheden op het gebied van samenwerking, de ontwikkeling van zelfvertrouwen alsmede bouw en constructie. Bij het kanovaren komt de teamspirit sterk naar voren. Tijdens het boogschieten treedt het competitie-element op de voorgrond.

Kom meer te weten

Uw contactpersoon

  • Waldjugendherberge Uelsen - Linnenbachweg 12 - 49843 Uelsen

  • 00495942 718

  • 0049174 2110827

    (Kontakt per SMS, kein Whatsapp möglich)

  • jugendherberge@uelsen.de

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.